marți, 28 aprilie 2009

Ecologizarea si ecourile ei



Luna aprilie, ca în fiecare an, a marcat în viaţa şcolii câteva momente importante. Elevi şi dascăli deopotrivă, la fel ca cei din alte şcoli din judeţ, au desfăşurat în data de 9 aprilie, ample acţiuni de ecologizare a localităţii şi a curţii unităţii noastre de învăţământ. Acţiunile au vizat purificarea mediului armonizată cu purificarea sufletească înaintea Marelui Praznic al Învierii Mântuitorului. Florile plantate s-au dorit a fi un mod de a ne înfrumuseţa viaţa, dar şi un omagiu adus sărbătorilor de Paşti.
După ecologizare, parcă întreaga natură s-a grăbit să-i răsplătească pe harnicii iniţiatori şi a înverzit mai mult, iar miresmele florilor ne-au bucurat sufletele.
De 23 aprilie, cu ocazia Zilei Pământului, elevii Grupului Şcolar „Dr. F. Ulmeanu” Ulmeni şi cei ai Liceului Particular „George Pop de Băseşti” Ulmeni au realizat dezbateri la nivel de clasă, privind activităţile de ecologizare. Elevii au dat dovadă de mult interes şi chiar au formulat unele propuneri privind igienizarea şi aspectul comunităţii:
- mai multe coşuri de gunoi pe stradă şi în parcuri (cu destinaţie precisă: hârtie/ plastic/ metal/ reciclarea gunoaielor)
- aplicarea de amenzi pentru cei care nu respectă curăţenia şi aruncă mizerii pe jos (banii să fie folosiţi pentru ajutarea celor nevoiaşi sau pentru diferite premii şi recompense)
- modernizarea şi îngrijirea parcurilor
- formarea unor echipe care să monitorizeze curăţenia şi respectarea ei în şcoală
- implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în acţiuni similare de ecologizare, dar şi în acţiuni de plantare de puieţi în parteneriat cu autorităţile locale, cu Ocolul Silvic Ulmeni.

Prof Aurora Puşcaş

Un comentariu:

  1. ceva date de contact?
    mail sau numar de telefon?
    as aprecia daca mi-ati raspunde pe adresa bugy_bugyg@yahoo.com
    multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere